Boho-Summer-Chic

Povestea Craciunului





   Craciunul sarbatoare crestina celebrata pe 25 decembrie(in calendarul gregorian) sau pe 7 ianuarie(in calendarul iulian- s-au "pe vechi" cum spun batranii) in fiecare an, fiind o sarbatoare legala se prelungeste pana a doua zi 26 decembrie: a doua zi de Craciun.

 Si totusi, cum a inceput Craciunul?

 A inceput intr-o noapte de iarna viforoasa cand Fecioara Maria trebuia sa nasca pe fiul lui Dumnezeu. Neavand adapost umbla, alaturi de dreptul Iosif din casa in casa, rugandu-i pe oameni sa le ofere adapost pentru a naste. Tot umbland din usa in usa, ajung si la casa batranului Craciun si a sotiei lui. Domnul Craciun era un domn foarte instarit dar de asemenea foarte rau voitor si zgarcit, acesta nu a cedat rugamintilor Maicii Domnului si nu I-a primit la adapost. 



 Doamnei Craciun insa i s-a facut mila si a primit-o fara stirea sotului, in ieslea vitelor. Odata ce au inceput durerile nasterii batrana a ajutat-o stiind ce inseamna sa dai nastere unui copil, indeplinind rolul de moasa. Craciun, cand a aflat, plin de furie si suparare i-a taiat mainile batranei, apoi speriat de tot ce s-a intamplat, a plecat de acasa. Maica Domnului atunci i-a spus sa isi spele mainile in apa in care a fost spalat Pruncul si atunci i s-au lipit inapoi ca si cand nimic nu se intamplase. De aici se crede ca moasele au maini binecuvantate.
Odata intors acasa si vazand minunea, batranul Craciun, se cai de cele facute si si-a impatit toata bogatia cu cei nevoiasi.

  De aici se trage Craciunul si impartirea cadourilor catre familie, prieteni sau cei nevoiasi.

Comentarii