Boho-Summer-Chic

Valentine's Day






Valentine's Day 14 februarie



   A doua luna si nu ma refer din an ci a doua luna ca si cheltuieli, asta bineinteles dupa decembrie.
Iubitul 14 Februarie, ziua indragostitilor (sincer nici nu stiu de ce o sarbatorim), zi imprumutata din strainatati, America s-ar zice, ca sa nu spunem ca romanii nu sunt in pas cu moda. Desi ziua indragostitilor este pe 24 februarie (de Dragobete-pentru necunoscatori), noi sarbatorim Valentine's Day pentru ca suna mai fashion, mai cool. 

    Bun..de aici incepem cu declaratii peste declaratii, te sufoci de atata dragoste (online), hashtaguri peste hashtaguri... #loveforever, #mysoulmate, etc..  daca stau sa ma gandesc putin, sunt fazele alea de “Craciun fii mai bun”, ca sunt doar 2 zile, asa si cu Valentine's Day...iubeste ca dureaza doar o zi. Si totusi in afara de ziua indragostilor ce se mai stie despre acest obicei, de unde porneste, cine este pana la urma acest Valentin? 

    Legenda spune asa: candva demult in Roma era un imparat, Claudiu al-II-lea, el era un luptator indarjit si a avut multe razboaie. Acesta si-a dorit o armata puternica, dar majoritatea barbatilor romani nu doreau sa mearga la lupta. Aflat in situatia aceasta, imparatul s-a gandit ca barbatii, in locul luptei, prefera sa stea acasa cu copiii si sotiile lor (pe principiul make love not war :P ). Ca urmare, Claudiu a decis ca niciun soldat din Roma sa nu se mai poata casatori, acesta, s-a gandit ca astfel ca barbatii vor lupta ca niste adevarati soldati. Valentin era un preot crestin care considera ca darul de a te casatori este dat de la Dumnezeu, iar Claudiu nu era in masura sa-l interzica. El a casatorit in taina cupluri , cununiile fiind facute in locuri secrete, pentru a nu putea fi gasit de imparat, dar cum nu se putea ca totul sa fie bine si frumos, imparatul l-a gasit intr-un final pe Valentin. Acesta a fost intemnitat si condamnat la moarte. Preotul a inceput sa le scrie prietenilor scrisori de ramas bun si le-a semnat scriind "Adu-ti aminte de Valentin al tau!" pana in ziua in care a fost executat, 14 februarie, probabil.

    Zic probabil deoarece aceasta este o legenda si nu se stie exact cat este adevar si cat este poveste, pana la urma americanii nu au comercializat degeaba aceata zi de a ajuns sarbatoare pana si in Japonia si Coreea. In concluzie Valentine's Day nu este 100% din America, ci doar marketata de aceasta tara. Utsukushiku arigatō!



Comentarii